Tabbladen

maandag 28 april 2014

Baseball jack pimpen

Op de koningsmarkt in Delfzijl zagen Jente en Robin allebei een cool jack. Voor Jente was er een passend jack in maar S maar voor Robin was de kleinste maat 9/10 jaar. De lengte en breedte van het jack kon wel maar die mouwen, daar kon ze echt niets mee. Ze zijn vreemd lang en volgens mij voor een grotere maat weer wat aan de smalle kant. Ik had Robin meteen dbeloofd er zelf dan maar een te gaan maken maar ...... waar haal ik deze kleuren materiaal? Even de afweging gemaakt tussen zoeken naar materiaal en maken en een vreemd model jack kopen en ....... verbouwen.
Jack van €10,-, daar kan ik echt geen stof voor kopen.
De keus werd dus verbouwen. Mouwen er uitgetornd en de mouwkop op patroonpapier overgetekend. De mouwkop een cm of 5 verplaatst en de mouwen er weer ingezet.
Het restje stof dat ik nu overhad was precies genoeg om onder de R die al op het jack zat met de borduurmachine obin te maken. Nu dus een jack met Robin op de voorkant.
Nicht Jente had een geel jack uitgezocht en net op de valreep voordat ze naar huis ging nog snel haar naam op de achterkant gezet.
2 meiden met een jas die niet snel door een klasgenoot word meegenomen.
Op de foto rechts de foto met de originele lengte mouwen. Nu wil Robin niet meer herkenbaar op de foto maar de mouwen zitten nu stukken beter.
 

3 opmerkingen:

  1. Dat heb je mooi opgelost zo, de dames hebben allebei nu een mooi persoonlijk jack!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gedaan, het zijn stoere meiden met zo'n jack. En wat een goed idee om aan de mouwkop in te korten. Ik doe dat zelf aan de onderkant van de mouw, maar dit is wel een heel goed idee. Geen probleem blijkbaar met de breedte van de nieuwe mouwkop?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marloes, het is hier goed gegaan. De boord eraf slopen zag ik als lastiger, dat eerst lostornen maak het er niet mooier op en boordstof aanzetten vind ik een crime. De mouw was aardig recht dus vandaar dat het kon, met een flink toelopende mouw zou de mouwkop te smal geworden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen