Tabbladen

zondag 18 november 2012

Kerstbomen maken tijdens Sint intocht

Robin wilde graag knutselen, op tv was de Sint intocht en buiten was het koud. Wat doe je dan? TV aan met Sint intocht, bak pepernoten en schuimpjes en een koppie thee erbij en dan maak je kerstboompjes ;-) naar een idee van farbenmix. De andere mogelijke projecten waren een tricot sjaal maken of een fleece kol van een restje hello kitty fleece maar die ideeën werden door Robin afgekeurd. Dus eerst op patroonpapier boompjes getekend en die op de fleece gespeld. Toen heeft Robin zelf het grootste boompje genaaid. Steeds bij ieder hoekje de naald in de stof laten staan en voetje omhoog om de stof te draaien. Het keren was wel lastig hoor, daar was wel hulp bij nodig. De boom is gevuld met wat inhoud van een oud kussen.

Het versieren was nog een hele klus. Aanhechten en afhechten was lastig en we hebben de draad maar dubbel door de naald gedaan met een knoop aan het uiteinde zodat de draad niet steeds uit de naald schoot. Twee naalden zijn er gebroken en de kralenpot is flink geplunderd (evenals mijn knopenpotje).
En toen natuurlijk nog een plastic potje versieren met lintjes. Papa zaagde een stokje op
maat en nu zijn de boomjes klaar. Al wacht eentje nog wel op wat versiering, misschien later.
4 opmerkingen:

 1. Hallo Anouk,

  Wat heeft ze dat goed gedaan , ze zijn supermooi geworden!

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk geworden en dat het veel werk was zie je er wel aan af. Al dit soort projecten die zo'n beetje helemaal met de hand moeten kosten wel even wat tijd en dat maakt het natuurlijk ook weer zo'n leuke dag!

  Groetjes,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen