Tabbladen

maandag 23 april 2012

Afritsbroek maat 116 in ontwikkeling

Mijn project van de laatste tijd is een afritsbroek voor Robin. Natuurlijk moet ik het mijzelf weer moeilijk maken, in plaats van stof te kopen moet de broek gemaakt worden uit de oude afritsbroek van opa. De stof ik super, geen mug die er doorheen komt, en ik vind het ook een erg stoer geheel.

De foto's van de broek van opa komen ook nog maar die staan op mijn gecrashde i-phone. Vrijdag hoop ik die weer gefixed terug te krijgen en kan ik mijn backup weer terugzetten met de foto's van het originele model broek.

In plaats van de panden los te knippen heb ik de hele broek los getornd om zoveel mogelijk details te kunnen hergebruiken. Af en toe wordt ik gek van het tornmesje maar de broek word echt naar wens. In de voorpanden heb ik de originele panden met zakken weten te hergebruiken waar robin ook blij mee was. Er past veel in ;-)

Hoe de rits van de gulp er weer in moest was wat puzzelen, overal alleen tuto's te vinden voor een gulp met broekband en die wilde ik niet. Ook Sancho bood geen raad dus veel gepuzzel heeft tot onderstaan resultaat geleid. Helaas is blogger weer dwars en draait hij vanzelf de foto die ik niet goed krijg. Hoofd schuin dus bij het kijken.

De broek heeft/krijgt afritspijpen en daar moet dan een rits in en de rits zit verstop tussen 2 stoflagen want een rits tegen je been aan is niet lekker. Zit de hele zwik in elkaar en vandaag rits ik de 2e helft van de ritsen eraan, blijk ik een van de ritsen er binnenstebuiten ingezet te hebben. Grrrrrrrrr. Je ziet er bij het dragen niets van omdat de rits netjes weggewerkt is maar je broekspijp afritsen en dan eerst je broek laten zakken omdat de zipper binnenin zit is nu ook weer niet sjiek.


Gelukkig weet ik inmiddels alle tornmesjes in huis te vinden dus voor morgen weer een project. Loshalen die rits, en dat terwijl het echt minsters 4 stiksels zijn. En het erge is, ik blijf het leuk vinden.
Leggings maken daar vind ik niets aan, en dit soort projecten daar kan ik helemaal op los ;-)


De achterzak is ook een recycle zak, de klep ook maar die kreeg ik er niet netjes op zonder een rafel onder een bandje te verstoppen.

Als de broek klaar is volgt nog een foto daarvan

1 opmerking:

  1. Dit zijn zulke mooie projecten. Een echt pronkstuk in wording!! Dat bandje op die klep is juist een extra mooi detail. Komt ook weer terug in de band, schitterend gedaan!

    Ik ben héél benieuwd naar de vóór foto en de foto met model!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen