Tabbladen

zondag 30 oktober 2011

Bonte set van rok, legging en longsleeve

In het voorjaar had ik zo'n leuk stofje gekocht, felblauw met cirkels met allerlei dieren.En daar moest iets van gemaakt worden nog. Aangezien Robin deze zomer nog in de meeste jurkjes van het jaar ervoor paste en de zomer ver te zoeken was had ik de lap nog steeds in de kast liggen. Het is een erg bont stofje dus ben ik eens met de FM patronen gaan zitten. Robin erbij gehaald (want als ze inspraak heeft is ze het overal mee eens, als ik gewoon wat maak is het niet goed) en samen kwamen we tot een Insa rok uit het boek "sewing clothes kids lover".

We hebben even discussie gehad over welk stofje nu boven moest maar we waren het eens, de bonte boven.

Robin wilde graag het roodkapje band erbij en ik vond nog meters oranje biasband en rood pipingband. Een bont geheel. Toen nog een legging en een longsleeve erbij. Omdat bij een bont gemikste rok ook een bonte legging en longsleeve horen ben ik de kast ingedoken en vond de twee tricots.

Beiden lagen nog in de stoffenkast te wachten op een geschikt project dus het is een hele UWYH set (of eigenlijk niet helamaal want ik heb stiekem wel het elastiek voor de legging gekocht).

Met het rimpelvoetje van mjn naaimachien ben ik nog steeds heel blij, er zitten aardig wat meters rimpels in de rok verwerkt en zonder dit voetje was ik er niet eens aan begonnen. De longsleeve had ik bedacht zodat het lijkt alsof er twee shirts over elkaar zitten door een stuk van de legging bij de hals te verwerken. Toen het af was leek het echter wel een shirt met een slabbertje.


Snel nog even een hert uit een borduurserrie van Huups op het voorpand gemaakt uit de stof van de legging en het resultaat was al beter. De kapmouwtjes vind ik maar niks, misschien dat die een dezer dagen toch nog gaan verdwijnen of dat er elastiek in komt. Robin en ik zijn beiden erg enthousiast over deze fleurige set. De draaitest en de angelina ballerina ballettest zijn door Robin in de tuin gedaan en de set bleef aan. Eerst stond ik nog wat twijfelachtig over zoveel kleur (en rose) maar ik ben er tevreden over. Met de tweelingnaald ben ik inmiddels ook dikke vriendjes, zie maar de detailfoto van de hals van het shirt.
Robin en ik zijn beiden erg enthousiast over deze fleurige set. De draaitest en de angelina ballerina ballettest zijn door Robin in de tuin gedaan en de set bleef aan. Eerst stond ik nog wat twijfelachtig over zoveel kleur (en rose) maar ik ben er tevreden over. Met de tweelingnaald ben ik inmiddels ook dikke vriendjes, zie maar de detailfoto van de hals van het shirt.
En de patronen zijn van FM : Laguna legging, Antonia longsleeve en Insa rok.

4 opmerkingen: