Tabbladen

donderdag 18 februari 2016

Een giraffe kalfje

Het resultaat van het kopen van een groot pak en het weer in elkaar zetten als klein pak ;-)


Dinsdagavond kwam Robin ineens met het verzoek of ik een onesie kon maken. Een wat????? De dame roept al anderhalf jaar dat een onesie STOM is. Maar goed, ik vind het best hoor. We zoeken heel internet af naar leuke onesies en leuke stof. Ondertussen kwam ze ook nog met het verzoek dat hij woensdag af moest zijn, ze mogen verkleed naar school en dat melden ze dan lekker op tijd ongeveer 20 uur vantevoren ;-(
Een onesie voor woensdag gaat dus niet lukken madam. De leuke onesies die we vinden zijn reteduur en leuke stof is ook lastig te vinden. Dan vind ik in de webshop van Zeeman en giraffe onesie alleen die is in maat 36/38. Wat nu? Gewoon die giraffe bestellen, uit elkaar halen en een paar maatjes kleiner weer in elkaar zetten. Hieralvast  de vooraf foto en het tussenresultaat. De bovenkant is af, om de wijdte en beenlengte te bepalen heb ik de dame nodig en die slaapt. Het vervolg komt dus morgen. Oh, er kwam nog een speciaal verzoekje bij van ons giraffe kalf. Of ik een staart erbij kan maken die er met een klittenbandje afkan ;-)

Foto van Robin het veeeels te grote pak. Het is lekkere zachte fleece.
Het pak dat uit elkaar is, de rits en capuchon gaan lekker in de recyle. 

Het tussenresultaat, de bovenkant zou goed moeten zijn. Morgen de breedte op heuphoogte/benen nog aanpassen, pijpen inkorten en boordje eraan en dan nog die staart natuurlijk.

Vanmorgen om 6 uur was ik klaarwakker, een kwartier later nog. Reden was waarschijnlijk dat in mijn hoofd een giraffe aan het trappelen was ofzo. De giraffe onesie die ik gister nog niet helemaal af in Robin haar kamer gelegd had heb ik daar stiekem weer weggehaald samen met haar favoriete pyjamabroek. Snel legde ik beneden de pyjamabroek en een fleecetrui op het pak om de lengte en breedte zonder kind te  kunnen bepalen.

Toen heb ik nog flink wat centimeters van de breedte van het pak weggelockt, de pijpen 10cm korter geknipt en de oorspronkelijje boordjes er weer aan gelockt. Wat gaat zo'n locker toch lekker snel. 
Toen Robin uut bed kwam heeft ze het pak meteen gepast. De capuchon die ik kleiner had gemaakt en ook korter bleek wat teveel ingekort te zijn, die zit nu een pietsie strak maar ........ wanneer hang je nu met capuchon op op de bank. Robin protesteerde nog even over de capuchon en dat het kruis hoger moest. Na mijn opmerking dat bijna perfect ook goed is (en de 'subtiele' vraag of het pak anders op marktplaats moest) bleek het toch goed te zijn ;-)
Ik zeg 'project geslaagd'!   Snel project zo hoor, een uurtje of 2 bezig geweest.3 opmerkingen: