Tabbladen

donderdag 19 december 2013

Kerstfeest, een vestje gemaakt

Voor het kerstfeest op school moet er natuurlijk wel een blingbling outfit zijn.
De jurk had de postbode al bezorgd, lang leve de H&M en de panty was er ook al maar blote armen zijn toch niet zo handig als de klas vanaf het balkon de ouders gaan toezingen.

Robin riep meteen dat er een vestje moest komen van de glimstof van haar rokje.
Ik een vestje gemaakt maat 134 maar dit was niet naar mijn wens. Het is iets te groot en de bies langs de voorpanden had ik uitgerekt aangezet alsof het een binnenbocht als een hals was. De trok en dit in combi met een maatje te groot deed mij besluiten er nog een te maken een maatje kleiner. Die zit prima.
Patroon is uit de young image van deze zomer volgens mij patroon YI-1302. Lekker model, niet te strak zodat er ook een longsleeve ofzo onder kan nog en het ook makkelijk aan en uitgaat. Geen afzakkende schouders enzo.

Supermakkelijk te maken ook als je het biesje niet uitrekt maar juist wat ineen frommelt bij het aanzetten ;-)

En natuurlijk een strak kapsel met gliters, veel glitters.
Bijschrift toevoegen

4 opmerkingen:

 1. Wat ziet ze er mooi uit!! En dat vlechtwerk, kan je daar niet een workshop in geven op de komende clubdag?
  Groetjes mama C

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vlechten is op zich niet moeilijk maar het is een kwestie van oefenen. Je kiest een goede kinderfilm uit, zet kind voor je op een stoeltje en jij lekker op de bank. Potje haarwax is handig, klein beetje op je hand en dan over het haar dan plakt het wat meer en springt niet meer alle kanten uit. En dan kijken wat je wilt. Ik ben begonnen met zo'n band van linkeroor naar rechteroor oefenen. Scheiding maken en de haren die je niet nodig hebt in een knot doen. Dan vlechten net zoals je van boven naar beneden zou doen. Als je dochterlief heeeeel lief vraagt wil ze vast wel haar hoofd schuin op je schoot leggen zodat je er goed bij kunt. Maar op youtube vind je veel filmpjes waarin het uitgelegd wordt en ook geven de meeste kappers zo nu en dan wel een vlecht workshop. En op de clubdag wil ik best helpen met vlechten maar dan is er wel een model met lang haar nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne feestdagen en wat straalt Robin in haar mooi kleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geheel zo! Ik vind het ook knap hoe je dat haar zo hebt gevlochten, handige tips. Ga het eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen