Tabbladen

donderdag 10 oktober 2013

Lavendelzakjes maken

De lavendel in de tuin is inmiddels aardig aan het einde van haar latijn en de avonden zijn weer donker dus tijd voor een knutsel projectje.
Robin heeft vandaag na school de lavendelstruik van de bloempjes ontdaan en die hebben we in de oven op 50 graden laten drogen. Het hele huis ruikt inmiddels naar lavendel ;-)

Maar wat nu met die lavendel? Het leek mij een leuk naaiprojectje voor Robin om haar naaimachine weer eens uit het stof te halen en dan een zakje te naaien.
Eerst hebben we met een papiertje een patroon getekend en heb ik uitgelegd wat de bedoeling was. Nu is simpel en recht toe volgens Robin niet goed genoeg dus had ze eerste een ontwerpje gemaakt van een zakje met een gezicht erop. Leuk maar niet te doen voor haar, als het te lang duurt is de aandacht snel weg ;-(

Mijn uitleg was uiteraard ook niet goed volgens de dame en ze wilde eerst alle stappen op een papiertje gaan uitschrijven dus na enige discussie over wat er moest gebeuren heb ik maar een kant en klare tuto gezocht en die geprint. De print kon de dame wel bekoren. Robin is dol op lijstjes en stappenplannen en de tuto is gevolgd en er is druk gespeld, gestreken en als kers op de taart mocht ze een strijk applicatie uitzoeken. Het plan voor het gezichtje had ik weggepraat door een strijkapplicatie te beloven en die mocht er pas op als het zakje af was (foeifoei). Nu had mamarieke op de clubdag een leuke strijkapplicatie voor in de goodybag gedoneerd en Robin was er helemaal weg van. Ze heeft de applicatie er met wat hulp zelf opgestreken maar vond het wel jammer dat er geen stoom bij gebruikt mocht worden, hihi.
Toen het klaar was hebben we het zakje met wat lavendel gevuld en het ligt nu in haar kledingkast te geuren.

Al met al een leuk project en Robin is zo trots als het maar kan (en ik stiekem ook hooor)

1 opmerking: