Tabbladen

donderdag 24 oktober 2013

Haakmuts, euh een gehaakte muts

Robin wilde een muts, een gehaakte muts zoals de rest van haar teamgenoten ook hebben. Mama mocht dus aan de haak (okee, een muts kopen had ook een optie geweest maar ik ging de uitdaging aan).
Nou, eerst op zoek naar de juiste kleuren wol. Zeeman, action en meer van die winkels boden geen uitkomst. Stiekem moet ik dan ook toegeven dat ik nog niet kon haken (nu wel dus) en dus ook geen geschikte haaknaald had.
Uiteindelijk kwam ik dan uit op de webshop van wolplein. Kon ik een pakket kopen, mutspatroon met wol en haaknaald bij elkaar. Dat is handig voor de haaknitwit zeg, weet je tenminste dat het mogelijk moet zijn om met het materiaal een muts te maken. Leuk is de generator, kun je kleurtjes aanklikken en zie je de muts veranderen.

Nou, pakje was snel binnen. Maandag besteld, dinsdag keurig vacuum verpakt door de brievenbus. En dan, dan moet je beginnen maar hoe? Eerst het boek der naaldkunst wat ik ook van mijn schoonmoeder had gehad uit de kast gepakt maar ik ben dan wel opgegroeid in de jaren 70 maar van die uitleg in dit jaren 70 boek snap ik niet veel.
Op naar youtube, daar kan ik vast meer mee.

Het begin van de muts  Klik
Verder haken  klik of klik
Het eind van de muts klik

En dan is de muts klaar maar dochter was uit logeren en of de maat klopt en zij er ook blij mee zou zijn daar had ik nog geen idee van. Net voor het eten kwam ze thuis dus even snel passen, hij zou te klein zijn volgens haar. Pfffe, echt niet, ik pas hem zelfs. En de kleur klopt ook niet, grrrrr, hier is een foto van de andere mutsen uit het team meid dus je hebt de keus, muts 1 of muts 2.  Ooh, dan is die met die witte rand toch wel heel okee maar het randje moet iets langer. Goed, randje er nog aan gehaakt en bij de andere muts ook maar een net randje ter afsluiting. Snel nog een pomponnetje voor op het dakje gemaakt en een ophanglusje aan de binnenkant dan kan hij met de wintersport ook aan de kapstok hangen.

Kind is superblij en ik ook, weer wat geleerd deze week. Ik kan een muts haken. En hebben we meteen een kadootje voor een vriendinnetje, want wat moeten we nu met twee mutsen.

3 opmerkingen:

 1. Leuk Anouk. Grappig, die combinatie met het korte mouwen t-shirt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat wil je met die temperaturen. Vandaag op de fiets mijn jas maar in de boodschappentas gestopt.

   Verwijderen
 2. We zijn nooit oud genoeg om iets te leren toch?
  Ik vind de mutsen mooi geworden.
  Hier hebben mijn meiden ook zelf gehaakte mutsen op. Maar met myboshi heb ik nog niet gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen