Tabbladen

zaterdag 4 mei 2013

Een jurk met een GAT

Op Sancho plaatste Rietje een link naar deze jurk. Een jurk met een GAT.
De jurk liet in aan Robin zien en die riep, die wil ik ook.
En natuurlijk bestel ik dan geen patroon maar ga ik aan de knutsel, ik vind het toch zo leuk om van bestaande patronen iets nieuws in elkaar te knutselen. De jurk is dubbel en ik hoop dat de dubbele voorkant in de zomer niet wat warm is in verhouding met de blote achterkant. In de kast vonden we nog een roze knoopvestje wat er precies bijpast. En ik heb de fototips van de ALV echt eerst opgevolgd door buiten in de tuin foto's te maken maar die werden compleet overbelicht.
Dus toen Robin net om een fotosessie vroeg (jaja, ze wil tegenwoordig op de foto) is ze maar weer op de eettafel geklommen. En dan gaat het licht heel snel weg in de avonduren. Dus weer foto's met een schaduw. En Robin wilde ook graag een fotootje in shirtje erbij.
Dat parapluutje heeft ze ineens heel snel uit de schuur gevist, het stof zit er nog op.
Dus voor wie ook aan de knutsel wil.
Bovenstuk is de Y1301 jurk uit Young Image zomer 2013. Achterpand wel in twee delen tekenen (linker en rechterhelft) want bovenaan moeten de delen overlappen met een knoop/drukken.
Op het achterpand een bord leggen voor de cirkel, hier voldeed het grootste bord.
Rok is naar het idee van de Elodie van Collie-Collie te koop bij farbenmix
De kapmouwtjes die uiteindelijk toch niet op de jurk gekomen zijn komen van Emma en Mona
En hoe de aanpak?
Voor en achterpand apart maken, ander kun je de dubbele panden niet meer keren. Dan de schoudernaden sluiten door de schouderbanden van de voorpanden in die van de achterpanden te schuiven en door te stikken.
Dan de zijnaden aan een kant helemaal sluiten (ik heb de binnenjurk van de zoom tot oksel aan elkaar gestikt en door van de oksel van de buitenjurk tot aan de zoom van de buitenjurk.
Toen de andere zijkant van de oksel tot een cm of 3 naar beneden dichtgestikt. Een blinde rits van onder de oksel tot iets boven de heup in de buitenjurk gezet. Onder de rits de zijnaad verder dicht gestikt.
Toen de zijkant van de binnenjurk vanaf de plek waar in de buitenjurk de rits zit tot aan de zoom dicht gemaakt.
De rits zit alleen in de buitenjurk vast, de binnenjurk is daar niet vastgemaakt aan de rits maar met de locker afgewerkt. De jurk sluit middenachter bovenaan met een kamsnap en een rits in de zijnaad.
Let bij het plaatsen van een rits erop dat de runner als de rits dicht is onderaan zit. Dan irriteert de runner niet onder de oksel en kind kan zichzelf aankleden zonder iemand te hoeven vragen om hulp wat bij een rits in het achterpand meestal wel zo is.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke jurk is dat geworden! De paspels maken het helemaal af, en de paraplu zorgt toch voor een superprofi fotosessie :)

    BeantwoordenVerwijderen