Tabbladen

zaterdag 9 februari 2013

Prinsessenjurk, maxima zou jaloers worden.

Mam, we mogen verkleed naar school. Heel leuk joh, en wanneer? Meesters en juffendag volgende week. Oh, en hoe ga je dan verkleed? Als prinses, je zou toch nog een nieuwe jurk maken?
Tsja, daar had onze dame een punt. De roze prinsessenjurk is inmiddels wat aan de korte kant en de spaanse jurk ook, beiden komen tot kniehoogte en daar wordt geen prinses blij van.

Dus ik aan de slag en hier het resultaat.



Robin komt net terug van een partijtje en is helemaal blij. De jurk zit ruim genoeg om nog een jaartje vooruit te kunnen en gewoon over de normale kleding te passen. Enne, prinsessen vallen nog al eens bij het draaien, hihi.



Gelukkig heb ik ook prinsessenspul voor 3 jurken ingeslagen op de lapjesmarkt in utrecht dus het leek simpel te worden. Dame heeft maat 122 dus jurk uitgetekend, stof neergelegd maar de stof voor de onderrok bleek net te weinig. Dan maar een stuk voeringstof ertussen, dat zie je toch niet als de bovenrok er over zit. Dame wist nog van niets en ik had het bovenlijfje met de rok eraan dan ook al in elkaar voordat ik aan een passessie toekwam.

En daar ging het fout, bleek het lijfje net te passen terwijl die jurk toch echt wel een jaartje mee moet kunnen en hij ook over een spijkerbroek en longsleeve aan moet kunnen. Omdat ik geen zin had om hele bovenlijf opnieuw te maken heb ik aan de achterkant aan beide kanten van de rits een strook stof gezet en voila, bovenlijfje was oke.
Van het bovenlijfje af een spie naar beneden zodat de rits netjes liep en als de overrok er overheen zit ziet niemand het. Toen met een stuk blingbling vitrageachtig iets van een meter of 4 aan de slag om er een overrok van de maken.

Ik heb de juiste lengte ruim geknipt en de jurk op de pop gehangen. Bovenrok er verheen gehangen (gerimpeld met een garendraadje) en daar overheen een stuk elastiek zodat alles goed vast zat. Alles op de juiste lengte tussen het elastiek gefrut en toen met de hand met grove steken de overrok op de jurk genaaid. Elastiek eraf en het geheel onder de machine door. Teveel aan stof van de bovenkant geknipt, nog een stiksel voor extra stevigheid en toen bedacht ik dat bandjes op het voorpand toch leuk zouden zijn. Die er op gemaakt en een bandje over de aanzetnaad van de bovenrok gezet.



4 opmerkingen:

  1. Geweldige jurk! Ze is zo op em top prinses!
    Groetjes Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke jurk en wat straalt je dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handig opgelost allemaal en de dame is er zo te zien heel blij mee. Leuk al die zilveren stofjes bij elkaar!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen