Tabbladen

zondag 3 februari 2013

Mega Mindy spijkerjack

Gister voor Robin een superleuk roze spijkerjack gekocht. Om te voorkomen dat een ander kind nu dezelfde jas heeft had ik beloofd Mega Mindy erop te borduren. Robin helemaal blij en ik moest aan de bak.
Hier eerst het eindresultaat, na die foto mijn frustraties om tot het goede resultaat te komen.


Als ik zonder veel denkwerk een lap stof inspan en iets borduur gaat het altijd goed maar als ik eerst ga twijfelen dan gaat hier altijd van alles fout. Dus eerst de twijfel of ik een proefborduur zou maken of niet, besloten dit niet te doen. Zal ik op het jack borduren of op stof en die daarna op het jack vastmaken? Meteen op het jack besloot ik.

En daar ging het fout. Natuulijk eerst het garen gedraaid om de kloshouder met als resultaat een gebroken naald. Toen nog een keer een gebroken naald. De eerste keer lukte het om weer op hetzelfde punt verder te gaan. Plezier was van korte duur want zodra ik mijn hielen even gelicht had voor een glaasje sap ging er iets fout, verschoof de borduurarm. Balen, niet meer op de goede positie te krijgen en dus maar jack losgehaald. Bleek mega mindy ook nog ondersteboven te vliegen. De binnenkant zag er natuurlijk ook niet meer uit met een ondersteboven Mindy.
Toen maar een lap gepakt om mindy op de lap te krijgen, die gaat over de mislukte borduur op het jack heen.
En aan de binnenkant ook een vrolijk stofje gemaakt. Overigens ging dat alles in een keer goed natuurlijk, zelfs toen ik het wat kaal vond en nog een tornado onder Mindy geborduurd had.


Robin is helemaal blij met het resultaat en ik uiteindelijk ook.

2 opmerkingen:

  1. ohhhh, wat een hindernissen, maar het resultaat mag er zijn! Leuk en uniek jack geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. erg leuk geworden en mooier dan in 1 keer goed!

    BeantwoordenVerwijderen