Tabbladen

zondag 19 februari 2012

Skitruien gereed, kindertjes blij


Aangezien ik 2 kleuters en een peuter een trui met hun naam erop beloofd had en de vakantie er echt snel aankomt moest ik aan de slag. Vanmorgen de stoute schoenen maar aan en toch maar aan de slag gegaan. De gebroken naald die na de mislukte uilen nog in de machine zat eruit gehaald, nieuwe naald erin en klaar om te beginnen. De truien zijn gekocht dus eerst bij de truien een zijnaad/mouwnaad losgemaakt zodat de trui op de ring geplakt kon worden.
En het ging goed. Een Tijger voor Tygo, een dino ei voor Quinten en een Nijlpaard voor Robin.
De kids waren blij met de truien, volgende week kunnen we ze bij de skischool makkelijk vinden met alledrie dezelfde trui.

Gelukkig is het goed gegaan, geen fout dus in de machine bij de mislukte uiltjes.


Omdat ik tijdens het borduren niet veel omhanden had anders dan het loshalen van de naad voor de volgende trui  bedacht ik maar een kolletje voor Robin te gaan maken. In de doos met restjes vond ik nog een reep fleece met een mislukt borduurtje erop. Het is een van de eerste borduurtjes die ik ooit maakte met alle beginnersfouten erin. Destijds heb ik het in de bak met restjes gegooid met de gedachte dat de stof ooit nog wel voor een poppentrui goed zou zijn. Bij het borduurtje is echt van alles mis : verkeerde spanning, teveel steken op een te klein oppervlak, gewoon garen ipv borduurgaren. Maar nu best goed genoeg voor een reserve fleece kol voor de wintersport (voor als de goed kol getroffen is door de warme chocolademelk bijvoorbeeld ;-)) Kolletje was in 5 minuten klaar. Stiksel in zijnaad doen. Randjes naar binnen vouwen en met de zigzag erover en klaar. Wat een snel projectje zeg ;-)
Zie bovenstaande foto maar hoe onze dame erbij zit bij een pauze tijdens het skiën. Dan wil er nogal eens wat eten of drinken in het kolletje verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten