Tabbladen

donderdag 28 oktober 2010

Pietenpakje

Nu Sinter onderweg is naar Nederland moest mama wel haast gaan maken met het pietenpak. Robin is uit logeren en gister had ik dus het rijk alleen. Zie boven het resultaat van een verknasterde laguna legging van FM en een verknasterd Antonia shirt van FM.
Patroon ? klik op "Meer lezen" 

Broek is een legging (Antonia FM) die ik een maatje te groot nam. Deze op kuithoogte inkorten. de panden vervolgens in 4 stroken knippen en voor iedere pijp 4 stroken in een andere kleur van ongeveer 6 cm breed erbij knippen. Alles aan elkaar maken en legging/broek dichtstikken. Boordje aan de pijpen met elastiek erin en bovenaan een boord met elastiek (door dit boord wat extra aan de broek komt zakt het kruis wat naar beneden en door de stroken wordt de legging ineens een pofbroek).
Blouse is een shirt antonia wat ik een maatje te groot neem. Dit midden door knippen en een strook van zo'n 8 cm ertussen naaien. Mouwen op t'shirt lengte doorknippen en het bovenste deel dan in de lengte doorknippen en dit zo'n 10 cm breder maken. Dit extra stuk rimpel je in waardoor het weer past.
Dan onderkant van de mouw ook rimpelen en de oorspronkelijke mouwonderkant er aan zetten.
Door de extra strook middenvoor kan er lekker nog een truitje onder bij de intocht en kan ze hem volgend jaar ook nog aan. De mouwen zijn nu van rolzoom voorzien maar als ze hem gepast heeft verander ik dit misschien nog in een boordje.
Barret : ronde lap stof rimpelen. Een band stof eraan vast zetten die past om het hoofd van het kind.
Kraag : lap vitrage dubbelvouwen, tunneltje stikken en elastiek erdoor met knoop erin.
En alles natuurlijk versieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten