Tabbladen

dinsdag 12 oktober 2010

Appels plukken

Zondag was het prachtig weer dus we zijn op pad gegaan om appels te gaan plukken bij de Olmenhorst.
Normaal is dat zo'n 15 minuutjes fietsen maar nu Robin voor het eerst op haar eigen fietsje meeging deden we er wat langer over.
Robin heeft heel dapper heen en terug zelf gefietst met zo nu en dan een duwtje in de rug. Bij de Olmenhorst was het al vrij druk, we hebben nooit geweten dat er zoveel parkeerplekken bij zaten maar ja, wij gaan ook nooit erheen als er een evenement ofzo is.
Daar aangekomen hebben we de fietsen geparkeerd en zijn gewapend met een enorme boodschappentas en een plastic zakje voor Robin de boomgaard ingedoken. Na het plukken hebben we nog een lekker vers appelsapje gedronken (je glas onder de opening van de pers houden waar de appels net vers ingegooid zijn, verser kan niet!!!).
Thuis aangekomen zijn we meteen aan het schillen geslagen met als doel het maken van appelcompote en appelflapjes.  Later in de week moeten we ook nog appeltaart gaan maken. Robin was eerst dapper met de dunschiller aan de slag wat niet echt luktte (linkshandig kind en rechtshandige dunschiller werkt niet).  Toen maar met het aardappelmesje en dat deed ze heel goed.
Dat de appel wat vierkant werd mocht de pret niet drukken.
De meeste appels zijn met een scheutje kaneel in de pan op het vuur verdwenen. Wat stampen met de stamper er even later hadden we heerlijke appelcompote. Wat je zelf maakt is natuurlijk altijd lekkerder dan uit de winkel dus Robin at lekker een bordje weg. Alle bakjes die we hadden zijn gevuld met compote, toen de bakjes gevuld waren was ook de compote op. Goed gemikt!!
Op voor de volgende actie, appelflapjes maken.
Het eindresultaat smaakt heerlijk.
We hebben van de flapjes genoten en een aantal zakjes zijn de vriezer ingegaan. Als het kouder wordt heerlijk een flapje in de oven warmen en dan genieten met een kopje thee!!
En de restjes? Zie hieronder ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten