Tabbladen

woensdag 1 juni 2016

Simplicity 1123

Laatst zag ik een leuk patroon, de simplicity 1233.
Een patroon met drie verschillende bovenkanten en drie verschillende onderkanten die je kunt combineren tot een jurken of een kort broekpak.

Enthousiast ging ik aan de slag met Robin haar maten, ik vergat alleen de lengtemaat (oeps).
Het is een amerikaans patroon, en een ding is zeker. Het bij het patroon gemaakte model is niet gemaakt conform de maattabellen bij het patroon want mijn 140 lange dame die best een gespierd bovenlijf heeft kwam via de maattabel op maat 8 uit.
Met de breedtematen kwam ik voor Robin uit op maat 8, en dan moest ik die zelfs nog wat versmallen.
Het patroon voorziet in een vorm voor jongedames die al wat ontwikkelder zijn, de prinsessenlijn moest dus aangepast worden. Geen plaats nodig nog voor vulling, vreemd ook dat het patroon wel gemaakt is voor vulling. De gemiddelde 8 a 10 jarige is toch zo plat als een broodplank.

Maar goed, na het verwijderen van de opvulruimte en het het versmallen van het patroon ging ik verder. Vandaag kwam het moment dat de dame ook thuis was op een moment dat ik een pasronde kon doen. Ze past in de breedte keurig in het broekje, in de lengte ..... dat is een ander geval. Het pakje is echt veeeeels te kort. De schouderbanden zou ik nog in de nek kunnen vastmaken maar het bovenstuk is echt te kort. Op de foto maar even met een hempje eronder omdat ik het zonder hempje niet op de foto wilde zetten.

Ik zie dit maar als een proefmodel.
Het volgende gaat bij de bij de maat groter ook aangepast worden. Het patroon gaat er vanuit dat de schouderbanden aan het voorpand vastzitten en bij het achterpand met een knoopje sluiten. Geen idee hoe mijn dochter dan zelf zich moet aankleden aangezien knopen op je rug niet echt praktisch is. Bij het volgende exemplaar komen de schouderbanden dus zo te zitten dat in ieder geval de band die aan de zijde van het pakje zit waar de rits in de zijnaad komt aan de voorkant met een kamsnap sluit. Dan kan de dame zichzelf ook aan en uitkleden.

Dit exemplaar maak ik maar af voor op marktplaats denk ik.


Zoals duidelijk was is het pakje te kort, dankzij een tip is het nu een .... korte broek. Even passen nog als dame uut school is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten