Tabbladen

zaterdag 12 december 2015

Grace dress voor de feestdagen

Met de feestdagen in het vooruitzicht en een kast met stofjes krijg ik ineens de naaikriebels. De stofjes zijn voor Robin ingekocht maar die heeft voldoende kleren. Nu zie ik mijzelf niet zo in zilveren blingbling en mijn kraai vindt dat wel helemaal fantastisch dus wordt het toch een project voor Robin. Met kerstdiner op school, een bezoek aan het theater en 2 kerstdagen voor de boeg is wat extra kleding niet erg. Dan kan er nog eens wat gekliederd worden, hihi.

Ik heb nog een patroon van de grace dress liggen en een lap zwarte met zilveren stof met allemaal laagjes. Vorig jaar op de clubdag van Sancho heb ik dat in een mega hoeveelheid ingekocht (volgens mij 2 euro de meter). Met Jenny heb ik vervolgens de helft van de stof nog geruild tegen stof die zij in bulk kocht. Handig allebei een dochter die dezelfde stofjes leuk vinden en elkaar nog nooit gezien hebben. Die kun je makkelijk in dezelfde stof laten rondlopen ;-)

Gisteravond toen er hier 4 dametjes een (niet) slaapfeestje hielden heb ik het patroon geprint en geplakt. Vanmorgen onder het toeziend oog van 4 dametjes van 9 a 10 de stof geknipt (zucht zucht stond één van de meiden erbij, 'ik wil ook een moeder die jurken kan maken').

Robin was vanmiddag naar een verjaardagspartijtje en ik had haar vooraf opgemeten. Boven omvang is 68 dus ik kom dan op maat 9 uit. Het patroon heb ik niet opgemeten maar aangezien zo expliciet vermeld stond dat de jurk erg strak valt heb ik braaf die grotere maat genomen omdat ik geen superstrak jurkje zag zitten. Vanmiddag heb ik de jurk in elkaar gezet en met elastisch paspelband het armsgat en de bovenkant afgewerkt en alleen het schouderbandje moest ik nog vastzetten.

Robin kwam thuis en ging passen en ...... kind kon in de breedte bijna 2 keer in die jurk. In heb uiteindelijk 3 keer aan beide kanten een stuk weggehaald en denk dat er zo'n 10cm in totaal in omvang weggelockt is. De jurk zit nu goed maar model heeft inmiddels geen zin meer om te poseren.
Op de foto ziet het geheel er nogal zwaar en voor een volwassene uit maar de jurk staat haar met haar blonde koppie goed. Wat frutsel in het haar en een leuke corsage en dame kan naar één van de feestjes.Morgen doen te we een foto op model. De lengte van de jurk is nu net onder de knie, even kijken morgen of we daar nog wat afhalen. Lekker simpel met zo'n stofje is het inkorten want je knipt het gewoon af en afwerken aan de onderkant is niet nodig.


Oh ja, de tip om de volants bij het knippen netjes in één richting te laten liggen is door er even met de fohn overheen te blazen.


Ik vind het een leuk patroon en het is supersimpel. Het is gewoon éé'n patroondeel dat zowel voor de voor- als de achterkant gebruikt wordt. Er zit een handleiding van hier tot Tokyo bij, een flinke overkill voor zo'n simpel modelletje.

In de kast lag nog een bolerootje zwart met zilver en dat kan er mooi bij.

2 opmerkingen:

  1. Super gaaf setje! De stof is niet de makkelijkste maar als het klaar is heb je ook wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stofje heb ik bij jou gekocht op de clubdag in 2014 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen