Tabbladen

woensdag 13 maart 2013

ABC118 tuniek

Terwijl het buiten -8 graden is en het ijs voor de deur op de singel staat maak ik zomerkleding.

Update van foto's op model. Robin vond het wel belangrijk om te laten zien dat haar wiebeltand er dinsdag uitgevallen is zodat ze nu een kleine fietsenstalling in haar mond heeft ;-)

Eerst schreef ik dat het patroon vrij krap valt maar bij nader inzien is dat niet zo. Ik heb maat 122 gemaakt in lengte 128 en die is helemaal goed en heeft echt nog genoeg groei ruimte voor de zomer.


De Roos5006 jas is half af maar ik had even zin in wat anders dus vandaag ben ik met cupcakes aan de slag geweest. Resultaat is een tuniek naar het patroon Abacadabra 118.
De stof kocht ik vorige week in utrecht. Het maken van de tuniek is een eitje, alleen snap ik soms niet waarom een ontwerpkeuze in het patroon gemaakt is. Waarom een achterpand met een naad over de volle lengte terwijl het zonder naad ook kan? En de ronde hals zou ik een volgende keer ook uit een stuk stof knippen en niet uit 3 losse delen.
Die ABC patronen zijn wel precies pas zeg, een volgende maak ik een maatje groter. Het patroon had ik zo precies netjes uitgeknipt. Alle patroondelen precies een half naaimachine voetje zoom en de tuniek is echt pas. Ik hoop dat hij het einde van de zomer haalt.

Ik ben benieuwd hoeveel zand er tussen de twee lagen stof past ;-)

Eronder komt een witte broek of een witte legging.


En waar ik jaren geprobeerd heb roze buiten de deur te houden schijn ik ineens toch leuke roze stofjes te ontdekken. Dochter helemaal blij. 


10 opmerkingen:

 1. Erg leuk, ik ben 'm ook aan het maken op het moment, in de grootste maat 152. Heb ook de ervaring met een eerder gemaakte versie in maat 128 dat het precies pas was. Maar wel veel plezier van had en dat zal jouw dochter ook hebben met deze fantastische cupcakes-versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke stoffen heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, met die taartjes. Supersnoezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een tuniekje om op te eten! Wat een mooie stofcombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is leuk zeg... Heel mooi tuniekje!

  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk is deze geworden. Ik ben niet zo van de cupcake stof, maar zo ziet ie er erg lief uit. En met de alternatieve stof is het dus toch ook gelukt. Het patroon ga ik misschien dit jaar ook nog een keer maken, maar dan verleng ik hem wel flink tot jurklengte.

  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet hem nog even bij mijn dame passen om te zien hoe lang hij valt bij haar. Dame is 120 lang en ik heb lengte 128 gemaakt met breedte 122 (tussen 116 en 128 in getekend). Volgende wordt in ieder geval een maat groter dan het patroon aangeeft.

   Verwijderen
 7. hmm, je zou zo zin in zo'n cupcake krijgen! Mooi jurkje met leuke contraststof!

  groetjes Wilja

  BeantwoordenVerwijderen