Tabbladen

maandag 7 mei 2012

Een nieuw iphone hoesje

Erik kwam met de vraag of ik een hoesje kon maken voor de telefoon en een hoesje voor wat bankpasjes.
Nu dacht ik ineens aan dit fraaie hoesje wat ik laatst op sancho zag en aan het kunstleer dat we vorige week bij harrie in Enschede kochten. Dat is eigenlijk voor een PTT tas maar dat is toch pas een project voor een donkere winteravond dus ik kon best alvast een stukje nepleer gebruiken.
Voor de nieuwsgierigen hier meteen een fotootje en de rest van het verhaalte daarna ;-)
Even passen en meten met de liniaal en de telefoon. Proefje van papier geknipt en aan de slag. Wat is dat kunstleer leuk om mee te werken zeg. Supermakkelijk onder de borduurmachine, geen gedoe met stevig inspannen want het heeft al stevigheid van zichzelf. Het doel was een afsluitbaar en redelijk vuilafstotend hoesje voor de iphone met een plaats voor wat pasjes. Het vilten hoesje dat ik eerder maakte is vol in gebruik maar op vakantie niet echt handig omdat het vilt van alles aantrekt.

Dus snel naampje erop gemaakt en toen achter de naaimachine. Het rode kunstleer gaat als een tierelier onder het voetje door, het zwart plakt echter aan het voetje. Eerst wilde ik bij het gleufje voor het pasje een leuk sierstiksel maat het plakvoetje gooide roet in het eten, dit is opgelost door een streepje rood over het miskukel stiksel te maken. Geen kip die het ziet. Bij het zijstiksel ging het eerst ook mis maar gelukkig had ik het hoesje wat breed geknipt dus na het eerste lelijke stiksel door het plakvoetje heb ik een nieuw stiksel naast het mislukte gemaakt maar nu door stik-en-trek op het nepleer te leggen. Het stikken ging weer soepeltjes.


Toen moest het papier nog tussen het stiksel uit en mijn advies : knip het papier nooit lekker kort naast stiksel af. Ik kreeg het er echt niet goed uit. Maar.... aangezien het hoesje voor Erik was mocht hij ook een bijdrage leveren aan het project ;-) Hij heeft met een pincet het papier uit stiksel gepeuterd.

Toen ontdekte ik nog dat de achterkant van het rode nepleer wit was, en dat staat niet zo fraai bij het zwart natuurlijk maar ook hier is een oplossing voor.


Met watervaste stift de witte randjes zwart gemaakt. Hieronder het nieuwe resultaat.
Enne, dat grote potlood ligt er alleen maar onder om het hoesje goed op de foto te krijgen.

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk, en een supernetjes stiksel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een stoer hoesje is het geworden... enneh... zo te zien is het papier door manlief er goed uitgepeuterd, haha.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen