Tabbladen

zaterdag 31 maart 2012

Mutsen voor 7 1/2 dwergen

Voor de kleutermusical van school zijn de dwergen nog niet voorzien van mutsjes en baarden. Maar met een fleece deken in rood, wat restjes fleece in wit en een rest wit nepbont van een bontkraag aan Robin haar jas zijn de dwergen geholpen. Er liggen nu 7 mutsen met baarden klaar.
Alleen kwam ik bij het vastmaken van de baardjes achter dat ik 8 mutsen en 7 baardjes gemaakt had ;-) Vandaar 7 en een halve dwergen muts. De juf wilde 7 rode mutsen dus die heb ik gemaak maar volgens mij hebben de 7 dwergen eigenlijk verschillende kleuren mutsjes in de tekenfilms.En toen kwam de juf met het verzoek voor 7 heksenmantels. Ze hadden nog een zak met 3 vreemde zakken van voeringstof gevonden en daar pasten precies 6 heksenmantels uit. En nummer 7 werd gevonden in de verkleedkist op school. Dus de voeringstof gestreken, opengeknipt, tunneltjes erin, elastiek erdoor en een kamsnap als sluiting en klaar waren de mantels.
Toen vond ik de al bestaande zoom toch niet mooi (rafelig) dus die ook maar omgeslagen en zoompje erin gedaan. De zijkanten van de mantel heb ik lui met de locker gedaan, voeringstof strijken en er zoompjes in maken is namelijk niet mijn hobby dus de locker was een mooie oplossing ;-)
Voor de zekerheid heb ik maar even geïnformeerd of er voor Robin wel al een kostuum is. Robin doet met 3 klasgenootjes haar optreden maar de dames zijn voorzien van buikdanspakjes. Ik ben benieuwd naar de musical over de prins die zijn sprookjes kwijt is. Er komen in ieder geval heksen, kabouters, een prins en buikdanseressen in voor ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten